9 Mart 2007 - showtvnet.com

Rus gazeteci Anna Politovskaya, geçen Ekim ayının 7’sinde, oturduğu apartmanın asansoründe silahla vurularak öldürüldü. Politovskaya Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in en büyük muhalifiydi.

Beton Surat Putin
Benzeri artık pek nadir bulunan bu dürüst gazeteci, beton Suratlı Rus Başkanı’nın bütün siyasi kirlerini keselemiş ve cümle aleme göstermişti. Putin’in nasıl gözü dönmüşcesine binlerce insanın hayatına kıydığını, Çeçenistan’da sürdürdüğü kirli savaşı, kendi ülke sınırları içinde estirdiği terörü, yalancılığını ve sinsiliğini belgeleriyle ortaya koymuştu. Ancak, Beton Surat’ın kirlerini dökmek Politovskaya’nın yaşamına mal oldu.

Zehir makinası
BetonSurat sadece Rusya da değil, Ukrayna gibi eski Sovyet cumhuriyetlerinde de nasıl bir işbitirici olduğunu gösterdi. 2004 Eylül’ünde Ukrayna. Başkanı Viktor Yushçhenko’nun zehirlenmesinde onun parmağı vardı, 344 sivilin öldüğü Beslan Okulu katliamının asıl sorumlusu da oydu, gaz fiyatlarına itiraz ettikleri için Gürcistan, Ukrayna ve Beyaz Rusya’nın gazını kesip bu ülkeleri felç eden yine oydu. Despot mu despot! Hukuk okumuş ama kanun tanımıyor. Astığı astık kestiği kestik! BetonSurat/BetonAdam.

KGB oyunları
Karete ve judo da siyah kuşak sahibi olan Putin, bütün bu entrikaları çevirmeyi ve sahneye koymayı nereden öğrendi dersiniz. Tabii ki Sovyet Rusyası’nın Leningrad ve Doğu Almanya KGB sorumlusuyken öğrendi. Öğrendiklerini de 2000 yılından bu yana başkanlık yaptığı ”Demokratik” Rusya da uyguluyor. Gizli servisciden ülkeye başkan olursa eline süt bulaşacak değil. Bu sözde sivil siyasetçi her yanından dökülen politik kirleriyle ne kadar keselerseniz temizlenmiyor. Ne kadar kir çıkarsa rezil olmuyor. Tıpkı mazlumlara ağıt yaktıran Bush ve saz arkadaşları gibi.

Yeni bir intihar daha(!)
BetonSurat maharetlerine şimdi bir yenisini ekledi. Geçen salı günkü gazetelerde gazeteci Ivan Safranov’un intahar ederek öldüğü duyuruldu. Rus ordusunun Ortadoğu’ya silah satışıyla yakinen ilgilenen bu gazetecinin evinin beşinci katından atladığı iddia edildi. Anlayacağınız muhalif bir gazeteci daha hakkın rahmetine kavuştu(ruldu).

Tansu Çiller’i 30’la çarpın Putin’i bulun
Putin’in zalimliğini birazcık anlamak için Tansu Çiler’i aklınıza getirin. Hani mafya ve siyasetçilerin gönül birliği ettiği, el ele diz dize pozlar verdiği dönem: Gazeteci ve muhalif işadamlarının öldürüldüğü, yetmedi gazete binalarının bombalandığı dönemi... Bu karanlık dönemi 30’la çarpın Putin Rusyası’nı bulursunuz.

21. yüzyılın Dr. Moreo’su
2008 yılına kadar başkanlık görevini sürdürecek olan BetonSurat’ın, topu topu bir yılı kaldı. Bu zamanı, iş başına geldiğinden beri üzerinde çalıştığı planlarına yoğunlaşmakla geçirecek. O’nun Anayasa’daki engelleyici yasayı değistirerek üçüncü kez seçimlere katılacağı bile konuşuluyor. Yapmak istedikleri henüz bitmedi çünkü. Dünyayı kendi adasına çevirmeye çalışan, elindeki enerji silahiyla herkesi kontrol etmeyi kafaya koymuş, 21. yuzyılın Dr. Moreo’su. Yani kaçık, yani delice planlarına nefes aldırmak için mazlum insanların nefesini kesiyor

Rusya sadrazam Çin padişah
Putin’in planı ise “Büyük Rus İmparatorluğu” projesi. Sır değil, her sey ortada. Irak’da sonun başlangıcını yaşayan Amerikan imparatorluğunun 30 yıl içinde belirgin bir çöküşe geçeceği hesaplanıyor. Putin’in kaygısı dünyadaki yeni politik dengeler içinde ABD’den boşalacak imparatorluk koltuğuna kendi ülkesini çörekletme, Çarlık Rusyası’nı canlandırmak ve daha da büyütmek. Ancak öteki tarafta Çin var. Nüfusça daha fazla, teknoloji ve bilimde daha sofistike bir ülke. BetonSurat için farkeder mi, etmez, çünkü Rusya sadrazamlığa da razı. Çünkü padişaha en yakın makam.

Ortadoğu’yu nükleerlendirmek
BetonSurat, bu plan için sadece karanlık işlere imza atmakla kalmıyor, dünyanın çeşitli ülkeleriyle özellikle de Ortadoğu’nun kendi gibi demokrasi yoksulu ülkeleriyle de ilişkileri tazeliyor. Şubat ayındaki ziyeretiyle, tarihin Suudi Arabistan’ı ilk ziyaret eden Rus başkanı ünvanını aldı. Cezayir, Mısır, Yemen Katar, Irak, Suriye ve Birleşik Arap Emirlikleri ile tek tek anlaşmalar yaptı.

Putin’in Gaz Cumhuriyeti
Bu anlaşmalar iki ayaklı: silah ve enerji. S.Arabistan, İran, Mısır ve Birlesik Arap Emirlikleri ile nükleer enerji çalışmaları konusunda anlaşmalara imza atan BetonSurat, Libya gibi pek çok ülkeye de kredi vererek silah satacak. Yani Ortadoğu’nun silah baronu olmaya aday. BetonSurat’ın ülkesinin 2007 yılında 7.5 milyar dolarlık silah ihracatıyla rekor kırması bekleniyor. Öte yandan, doğalğaz ve enerji piyasasını istediği gibi yönlendirmek için de diğer büyük üreticilerden Iran ve ve Katarla birlikte 'Ğaz OPEC'i kurmaya çalşıyor.

Rus gazı tiryakileri kimler?
Rusya Ortadoğu ve Kuzey Afrika’yı elindeki silahlar ve nükleer güçle dolaba koymaya çalışırken, dirseğinin dibindeki Doğu Avrupa ve Avrupa ülkelerini de enerjisiyle kafesliyor. Yani kendisine bağımlı olan ülkelerin sayısını arttırıyor. Ülkenin doğalgaz ihracatı 2000 yılında 30 milyar civarındayken, geçen yıl 150 milyar dolara yaklaştı. Nitekim Bosna-Hersek, Makedonya, Moldavya, Slovakya ve Finlandiya Rusya gazına yüzde yüz bağımlı. Bulgaristan yüzde 97, Macaristan yüzde 89, Yunanistan yüzde 80, Türkiye yüzde 67, Avusturya yüzde 65, Polonya ise yuzde 60 oranında bağımlı. Bağımlıların sayısı arttıkça Rusya’nın politik gücü de artıyor.

Soğuk Savaş yeniden
ABD bu gelişmeler karsışında savunma pozisyonuna geçti bile, eksik olmasın Soğuk Savaş ruhunu yeniden hortlattı ve her olayda Elm Sokağı Kabusu’nun Fredy” isi gibi Rusya’nın karşına çıktı: Ukrayna seçimlerinde çıktı, Çeçenistan olayında çıktı, 45 milyar dolarlık petrol şirketi sahibi Mikhail Khodorkovsk’nın tutuklanması sırasında çıktı. Sonunda bunlarla da yetinmedi ve Çekoslavakya ile Polonya gibi ülkeleri kullanarak Rusya’nın burnunun dibinde radar sistemleri kurma projesi başlattı.

Bu ay Washington’u ziyaret eden Rusya Dişileri Bakanı, verdiği demeçte, “Amerika Moskova için çok zor bir partner” diyor. Öteki taraftan Al-Jazeera Televizyonu’na konuşan BetonSurat, “Rusya kendi değerinin farkındadır. Biz dünyanın çok kutupluluğu için çaba göstereceğiz” diye ekliyor. Yani BetonSurat, ülkesinin Dünya politik sahnesinde bir oyuncu olmaktan çıkarak, oyun kurucu olduğunu açıkca deklare etmiş oldu. Bunun anlamı Amerika artık dünyanın tek hükümranı değil çünkü artık Rusya var.

Bu gelişmelerden de anlaşılacağı gibi Amerika, Rusya’nın yayılmacı gücünü kırmak bir yana daha da kırbaçlıyor. Latin Amerika’daki kaleleri, Chavez’in de çabalarıyla bir bir düşen ABD, Irak’ta da ne yapacağını şaşırmış durumda. Bunlar bir işaret; Amerika’nın, bu uzun mesafeli maraton koşusunda geride kalacağının işaretleri… Elbette finali, Rusya ve Çin oynayacak.

edit post

Comments

0 Response to 'BETON ADAMIN MARİFETLERİ'