09.04.2007 - medyatava.net

Eğer Amerikali bir Liberalseniz ve kanal araması yaparken tesadüfen FOX News’e denk geldiyseniz yapacagınız iki sey var: İlki, çukura düşmüş hissiyle adımınızı düze atmak, yani hemen öteki kanala geçmek. İkincisi “dur bakayım bunlar ne diyor” deyip orada kalmak. Ancak fazla oyalanırsanız, duyduğunuz yorumlar karşısında ya saçlarınızı yolar, ya tırnaklarınızı kemirir ya da kumandayı ekrana fırlatıp güzelim televizyonunuzdan olursunuz.

Nedeni çok açık: Hiç abartmıyorum: Amerika’nın en geri kafalı (Ya da geri kafalıyı oynuyorlar ) anchor’ları, sunucuları, muhabirleri ve prodüktörleri FOX News için çalışıyor.

İşte Fox’un bu ekibi başından beri Bush ve arkadaşlarının özel piyanist şantörü gibi mesayi yapıyor. Bush ne yapsa alkışlanıyor, Demokratlar ne yapsa taşlanıyor. Aşırı milliyetçi, aşırı hıristiyan, aşırı tutucu, yabancı düşmanı bir politikalari var ve Irak’daki savaşa da başından beri arka çıkıyorlar. Bush’la o kadar sıkı fıkılar ki birbirinden eleman alışverişi bile yapıyorlar. Geçen yıl bu zamanlar Fox sunucularından Tony Snow, Beyaz Saray’a transfer olmuş ve basın sözcüsü olarak göreve başlamıştı.

Ülkede aklı başında kim varsa ona saldıran FOX ekibinin yeni takıntısı ise lezbiyen komedyen Rosie O’Donnell. Kısa bir süre önce ABC’nin sabah kuşagında yayınlanan The View programının sunucuları arasına katılan Rosie’nin ağzından ne çıksa, Fox ahalisini deliye döndürmeye yetiyor. Fox’çular Rosie’ye demediklerini bırakmıyorlar. Ama Rosie susmuyor ve zannedersem Foxçuları teker teker psikiatri kliniğine yollayana kadar da konuşmaya devam edecek.

Rosie çok korkusuz bir kadın, kimseyi taktığı yok, kendinden ve söylediklerinden çok emin. Cesareti beni bile hayrete düşürüyor. Lezbiyenlerin yüz akı, Amerika’nın vicdanı ama her zaman çok sinirli ve çok gergin.

Peki Rosie ne yapıyor da bu adamlara kafayı yedirtiyor. Rosie bu ülkedeki en hassas konuda, yani 11 Eylül konusunda çok aykırı fikirler ortaya attı. Ama ne yapsın, O’nu bir bakıma Allah söyletiyor. Geçenlerde The View programındaki diğer kadın sunuculardan Elisabeth Hasselbeck öyle şeyler dedi ki en sonunda Rosie’yi çığırından çıkardı.

Elisabeth Hasselbeck 11 Eylül ile ilgili herkesin yaptığı gibi klişe bir iki görüş ortaya koyduktan sonra, islami fundamentalizmin büyük bir tehdit oluşturduğunu soyledi. Bunun uzerinde Rosie, ”hey hey, orada bir dakika dur, senin artik susman gerekiyor” deyip aldı sazı eline.

Rosıe çok heyheylenmişti. Önce ”köktendinci Müslümanlık ne kadar tehlikeliyse kökten dinci Hıristiyanlık da aynı oranda tehlikelidir” dedi. Bu arada üllkedeki aşırı dinci Evangelist’lerin Bush’u desteklemesi ve Bush’un da ülke güvenliğini tehdit eden savaş politikalarının başı olduğuna gönderme yapıyordu.

Rosie Amerikan dış poitikasının 11 Eylül saldırısını yarattığını ima ederek; “Bize saldırıldı, çünkü biz iki ülkede 3 bin masum insanı öldürdük. Ne Afganistan ne de Irak Amerika’yı tehdit etmemişti” dedi. Rosie, İkiz Kuleler’in yıkılmasının ardında ise baska sebepler olabileceğini, bir binanın uçak carpmasıyla yerle bir olmasının mümkün olamadıgını da iddia etti.

Amerika’da ilk defa bu kadar popüler ve bu kadar sevilen bir ünlü böylesine “radikal” düşünceler ortaya atıyor,

Bunun üzerine FOX TV şahinlerinden Dennis Miller ile Bill O'Reilly harekete geçtiler. Ne zaman Fox’u açsanız, Rosie’yi yargılayan bir engizisyon oturumuna denk geliyorsunuz. Talking Points adlı programı sunan Bill O'Reilly Rosie’ye göz dağı vererek, anti Amerikancı konuşmasının O’nun kellesine malolacağını söyledi. O’Reilly, rakip kanal ABC’ye, Rosie’yi işten atmalarını da önerdi. Tabi Fox’cular bu düşüncelerini hakaret içeren bir sürü cümleyle dile getirdiler.

Rosie’de cevap hazır. Ünlü komedyen de O’Reilly’i, Rupert Murdoch’un otoriter kuklası olmakla suçladı.

İki taraf arasındaki keyifli savaş hala devam ediyor. Bakalım bundan kim galip çıkacak. Asıl merak ettiğim nokta ise Rosie’nin bundan sonra dürüst ve sivri dilini kime uzatacaği.

Bilindigi gibi Rosie daha önceki iki kavgadan zaferle çıkmıstı: Birincisi American İdol ve O’nun hıçkırıklı sarhoslar gibi konuşan jüri üyesi Paula Abdul ile olanı, ikincisi ise “gecmişte pek cok kez iflas ettigi halde Apprentice programı ile işadamı adaylarına ahkam kesen” ünlü emlak zengini Donald Trump’la olan meşhur atışması.


edit post

Comments

0 Response to 'FOX News şimdi de Rosie’ye taktı'