13.04.2007 - medyatava.net

Rutgers kadın basketbol takımı üyelerine yaptığı hakaretler nedeniyle Amerikan kamuoyunda büyük tartışmalara yol açan ünlü radyocu Don Imus, sonunda programından oldu. Imus’un ipini çekenler ise programa bundan böyle reklam vermeme kararı alan sponsor şirketler...

Rutgers Üniversitesi’nin bayan basketbol takımı üyelerine “kıvırcık kafalı orospular” seklinde hakaret eden Imus’un başına gelmesi gereken her şey geldi.

Radyocu Imus, yaptığı ırkcı hakaretten sonra defalarca özür dilese de her kesimdem insanın tepkisini aldı: Programın yayınlandığı MSNBC’nin kendi çalışanlarından bile tepki geldi: CBS'in yönetim kurulu üyesi Bruce Gordon kişisel fikrini açıklayarak Imus’ un kovulması gerektiğini söyledi. Tepki zincirine, gazeteciler, politikacılar, siyah sivil toplum örgütleri ve yolladıkları 100 binin üzerinde maille MSNBC’ye feleğini şaşırtan feministler de katıldı.

Bunun üzerine MSNBC grubu, “Imus in the Morning” adlı programı, iki haftalığına yayından kaldırma kararı almıştı. Ancak bu sonuç da kamuoyunu tatmin etmeye yetmedi. Herkes MSNBC’yi fena ayıpladı.
Nihayetinde reklam verenlerden de tepki gelince MSNBC çark etti.

Anlayacağınız Imus’un hazırladığı show’un sponsorluğunu yapan ve aralarında General Motors, Procter & Gamble ve American Express’in de bunduğu firmalar, bundan böyle programa sponsor olmayacaklarını açıklayarak MSNBC’yi dize getirdiler: Ünlü yayın kuruluşu çarşamba günü yapılan açıklamada, Imus’un hazırladıgı show’un düştüğünü duyurdu.

Bütün bu gelişmelerin ardından televizyoncular röportaj icin Don Imus’un peşine düştü. Ancak Imus’un kuyruğu hala dik: o talk show senin bu talk show benim gezmeyeceğini belirterek, “Ne Larry King’in ne Barabara Walters’in programina çıkıp özür dilemeyeceğim” dedi ve ekledi: “Ben o çocukları incittim, sadece gidip onlarla konusacağım ve onlardan özür dileyeceğim”.
edit post

Comments

0 Response to 'REKLAMVEREN PROTESTO ETTİ ÜNLÜ RADYOCU KOVULDU'